Valdres Golfklubb, 2910 Aurdal - Tlf. 61 36 11 80 - post@valdresgolf.no    English version

På kalenderen

Valdres

Hva er golf?

Golf er beskrevet som et spill som går ut på å få en liten ball bort til et hull hundrevis av meter unna, med redskap som ikke er egnet for formålet.
- Og der ligger utfordringen: å mestre redskapen som brukes for å få den lille ballen oppi hullet på færrest mulig slag.

Golf er en folkesport, og Norges Golfforbund er det tredje største idrettsforbundet i Norge. Medlemsmassen vår viser en aldersspredning fra 5-80 år. Du kan ha det sosialt, konkurrere og oppleve spenning på golfbanen sammen med hvem det måtte være - uavhengig av alder, kjønn, ferdigheter og fysikk. Du får også en flott naturopplevelse og mye frisk luft sammen med gode venner.

- Golf er kort og godt en sportslig og sosial utendørsaktivitet!

Opplæring

For å få mest mulig glede av golfen, må man lære visse grunnleggende ferdigheter. Dette lærer man på et Grønt Kort-kurs.
Dette kurser er grunnleggende golfopplæring over en helg, og består av en teoretisk del og en praktisk del. Det kreves ingen forkunnskaper, og du trenger ikke ha spesielt utstyr til kurset. Kurset avsluttes med noen enkle teoretiske og praktiske tester. Når prøven er bestått får man Grønt Kort. Dette kortet er nødvendig for å få spille på golfbaner i inn- og utland.
Sjekk våre kurssider for mer informasjon om Grønt-kort kurs.

Er golf dyrt?

Golf er i utgangspunktet ikke spesielt dyrt sammenlignet med andre idretter. Selve opplæringen koster ca 1.500 kr. Om man samtidig blir medlem av Valdres Golfklubb og kjøper nybegynnerutstyr kommer kostnaden opp i ca 3.000kr. Da har du det du trenger for å komme i gang.

Utover dette avhenger kostanden av hvor mye du spiller. Et dagskort (greenfee) på banen i Valdres koster 250-300kr (avhengig av dag), mens et årskort på anlegget koster 2.900kr. En runde på øvingsbanen vår, som er enklere og et godt utgangspunkt for nye golfspillere, koster 100kr. For juniorer (det vil si spillere tom fylte 18 år) er kostnaden det halve for å spille.

Tar det mye tid?

Golf tar så mye tid du selv måtte ønske. En runde på øvingsbanen tar ca 1 time, en runde på hovedbanen tar kanskje 2,5-3 timer. Skal du spille 18 hull (det vil si to runder på hovedbanen som representerer det man gjerne kaller en "golfrunde") tar det gjerne 5 timer. Man gjør som man selv vil.

Golf er sosialt

Det finnes få, om noen, andre idretter hvor hele familier kan nyte finværet i vennskapelig konkurranse med hverandre. Golf har et system, kalt handicap, som fanger opp hvor god den enkelte spiller er. Kort forklart kan spillere med høyt handicap (nybegynnere) bruke flere slag på en runde enn spillere med lavere handicap (mer erfarne) og allikevel "vinne" mot vedkommende. Systemet er ikke komplisert og blir forklart på grønt kort-kurs. Besteforeldre kan konkurrere mot barnebarn på like vilkår. Det er ganske unikt.

Har du lyst til å prøve?

Virker det interessant, har du lyst til å prøve? Nøl ikke med å kontakte oss for mer informasjon eller for å melde deg på et av våre grønt-kort kurs på telefon 61 36 11 80, eller på epost post@valdresgolf.no.

Vi tilbyr også opplegg for lag, foreninger og skoleklasser som ønsker å komme til oss for introduksjon til golf, omvisning på banen og kanskje en liten matbit i teltet i etterkant.

Vi sees på banen!Golfbox - Personlig profil

Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK.

I dag
Lettskyet
-6°c
Ons
Snø
-6°c
Tor
Regnbyger
5°c
Fre
Delvis skyet
-1°c
Lør
Skyet
-8°c
Søn
Delvis skyet
-4°c
Man
Delvis skyet
-4°c

Nyheter fra golferen.no

  Samarbeidspartnere

  • Avisa Valdres
  • DnBNOR
  • Privatmegleren Valdres
  • Bilar
  • Link Bingo
  • Sparebank 1 Hallingdal Valdres
  • Bama
  • IS Media infoskjerm
  • Gjensidige Valdres
  • Choice Hotels Scandinavia
  • AS VEMI
  • Hovrud Maskin
  • Arild Bråten Regnskap
  • Kveno's Snekkerlag